Kropssammensætning

​Din kropssammensætning fortæller om du er normal-, over- eller undervægtig. Der findes ikke ét tal som kan udtale sig utvetydigt omkring dette. Med mindre man er meget muskuløs, så er BMI dog det mest brugbare mål vi har i dag. Udover dit BMI bestemmes også din krops muskel- og fedtmasse, både omkring organer og på kroppen.

En høj fedtprocent (specielt omkring organerne) er tegn på usundhed. En lav muskelmasse er også tegn på usundhed. Det fedt der sidder omkring organerne kaldes også for viseralt fedt.

Body Compostion Analyse er en avanceret fedtprocentsmåling, der udover fedtprocent og en række andre målinger, også fortæller dig om din "metaboliske alder”, som giver et fingerpeg om din sundhedstilstand og risiko for at udvikle hjertekarsygdomme.

Den metaboliske alder findes ved at måle, hvor mange procent fedt kroppen indeholder. Fedtprocenten sammenholdes med muskelmasse, alder og køn, og disse tal holdes op imod den ideelle sammensætning af fedt og muskler. Hvis du adskiller dig fra de ideelle tal ved at have en mindre muskelmasse og mere fedt, er din metaboliske alder højere, end den burde være. Den metaboliske alder skal holdes sammen med de øvrige målinger i sundhedstjekket.

Hvad kan du selv gøre hvis du har en usund kropssammensætning?

Hvis din metaboliske alder er højere end den burde være, skal du i gang med en kostomlægning, samt konditions- og/eller muskelopbyggende træning.

Har du en høj fedtprocent, skal du i gang med at tabe dig. Skal du tabe dig bør du følge de 6 kostråd (se menupunktet "Om kost - de 6 råd) samt spise færre kalorier end du plejer. For at undgå at du taber muskelmasse, bør du kombinere dit vægttab med træning, gerne muskelopbyggende vægttræning. Det samme gælder hvis du har en lav muskelmasse. Kostomlægning og konditionstræning vil tillige have en positiv virkning på fedtet omkring dine organer.

Lægernes sundhedscenter

Gladsaxevej 376, 1. sal

2860 Søborg

Kontakt

Ring på: 30 20 43 21

E-mail: sebastian@dlvs.dk

​Få GRATIS hjælp og vejledning

Lad os tage en snak, vi kvitterer med et godt tilbud du kan regne med.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

TELEFONtider

Mandag - Fredag

08.00 - 16.00